6 Ekim 2014 Pazartesi

ÇİN

Çin mutfağından Çin böreğini deniyoruz.İsteyen öğrencilere böreğini bandırması için soya sosu da var.Fakat Çin lezzetleri çocukların çoğunun hoşuna gitmedi, çok keskin ve ağır geldi




Melis hariç ... :) Melis çin böreğine de soya sosuna da bayıldı

 Çin bayrağı yapıyoruz
 Çubuk (hashi) kullanmayı öğrenmeye Japonya konumuzda başlamıştık.Bazı öğrenciler hemen hatırladılar.Deniz gibi....

 Hatırlayamayanlar için kaptan kaba aktarma egzersizlerimiz hazırdı.







Bugün sınıfımızdaki tadilattan dolayı yan sınıfta misafiriz.Nesli tükenmekte olan canlılardan,sadece Çinde yaşayan pandaları tanıyoruz.Faaliyetlerini yapıyoruz.




Çinliler özel günlerde tütsü yakmayı seviyorlar.




Çinin meşhur çiçek açan çayı,yeşil çayı ve Türk çayını karşılaştırmalı inceliyoruz


Çay seromonisi



Çiçek açan çayın çiçek açmış hali :) müthiş değil mi?


Belki bir Pekin ördeği değil ama bizim Pasaklımız bir tane



Artık materyalden ejderha...

Artık materyalden Panda faaliyeti yapıyoruz.

Öğretmen: Çocuklar biliyorsunuz pandaların nesli tükenmekte.Sadece bambuyla besleniyorlar ve bambu ormanları azalıyor.Siz bir bilim adamı olsaydınız pandaları yaşatmak için nasıl bir çalışma yapardınız?
Hira: Pandaya neden sadece bambu yiyorsun başka güzel yiyecekleri de denemelisin derdim. :)
(Hira'nın ilk dönem yeni yiyecekler denemeyle pek arasının olmadığını eklemeliyim)








Çinliler bahar bayramını fenerlerle kutluyor.Biz de tuvalet kağıdı rulolarından fenerler yaptık



   



Çin davulu yapıyoruz






Çin seddini öğreniyruz,maketini yapıyoruz.





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder